PriceCast Fuel

In het webinar “Je prijsbeleid klaar voor de toekomst” bespraken wij met onze klanten het brandstofprijs-managementsysteem, PriceCast Fuel. Zo lieten wij zien hoe PriceCast Fuel vandaag de dag wordt toegepast in de Nederlandse brandstofmarkt. Daarnaast vroegen wij onze klanten wat hun voornaamste reden was om te starten en wat hun ervaringen tot dusver zijn.

Waarom zijn jullie gestart met PriceCast Fuel?

Rob van Herpen – Hanex Hospitality Group

Wij wilden meer inzicht hebben in onze prijsstelling. Voorheen keken wij veel naar onze concurrenten om daar onze prijs op aan te passen. Nu kijken wij door PriceCast Fuel meer naar wat voor de consument en voor onszelf de beste prijsstelling zou kunnen zijn op een locatie.

Julièn Tesselaar – Autobedrijf Tesselaar

Oorspronkelijk was mijn reden om voor PriceCast Fuel te kiezen een concurrent gedreven overweging. Ik wou graag in de gaten kunnen houden wat er in mijn omgeving gebeurd. De tankstation wereld is flink in beweging, kortingen wisselen niet alleen per station maar ook per dag. Het ene moment denk je dat een station 10 cent korting hanteert maar als je even niet oplet is dat alweer 12 cent. Bovendien zie je lang niet overal alle prijzen op de prijzenpalen.

PriceCast leek mij een ideale manier om op een makkelijke manier te monitoren wat de prijs in mijn omgeving doet. Daarnaast was ik ook geïnteresseerd om te zien of de AI de gemiddelde marge per liter kan verhogen.

Hanex Hospitality Group

Autobedrijf Tesselaar

Wat zijn jullie ervaringen tot dusver met PriceCast Fuel?

Rob van Herpen – Hanex Hospitality Group

Wij krijgen nu veel meer inzichten in onze prijsstelling op locatieniveau. Wij zitten om de drie weken met jullie en kijken dan naar de resultaten van de afgelopen periode en naar hoe onze prijs loopt ten opzichte van onze concurrenten. Aan de hand van deze analyse kijken we of wij ergens eventueel moeten bijstellen in de strategie. Verder zien we dat wij de volumes die wij wensen te halen op een locatie op zo een margerijk mogelijke manier aan het behalen zijn.

Julièn Tesselaar – Autobedrijf Tesselaar

Ik ervaar voornamelijk rust en meer inzicht door PriceCast Fuel. Ik kan als een soort James Bond de omgeving in de gaten houden. Hierdoor krijg ik al snel een idee van de strategieën die de stations om mij heen voeren en kan ik beter mijn eigen prijs hanteren. Daarnaast heb ik gemerkt dat een cent extra korting niet altijd resulteert in hogere volumes.

Als ik kijk naar wat het me tot dusver heeft opgeleverd dan denk ik dat de tweede helft van December 2020 hier een goed voorbeeld voor is. Door de aangescherpte lockdown zag ik toch wel een redelijke terugloop in mijn volume, maar desondanks haalde ik gedurende deze periode meer totale marge dan de periode hiervoor. Dat was zonder PriceCast Fuel denk ik nooit gelukt.

We demonstreren je PriceCast Fuel met plezier zodat je met eigen ogen ervaart hoe je je marges kunt verbeteren

Julian Quint 0318-666694 jq@bigbrother.nl