Het ontstaan van PriceCast Fuel

Het systeem dat voor jou aan de gang gaat

PRICECAST FUEL

Specifiek ontwikkeld vanuit de petrolmarkt

Met +/- 700 bemande en onbemande stations is OK Benzin een van de grootste retail brandstof exploitanten in de Deense petrolmarkt. Deze markt wordt al jaren gedefineerd als erg competitief en flucturende brandstofprijzen gedurende de dag zijn hier de standaard.

Sinds 2011 ontwikkeld het Deense bedrijf, a2i systems, industrie specifieke business intelligence systemen die focussen op consumentgedrag en prijs optimalisatie door gebruik te maken van big data en artificiële intelligentie.

HET ONTSTAAN

Automatisering en Optimalisatie

Dagelijks meermaals handmatig de prijs wijzigen op 700 stations was erg tijdrovend en arbeidsintensief voor OK Benzin, maar wel nodig om competitief te blijven in de Deense petrolmarkt. Hier kruisten de wegen van OK Benzin en a2i systems.

A2i systems werd ingeschakeld om de manier waarop OK hun prijsbeleid voerde te verbeteren en om de prijsbepaling te optimaliseren. Door een industrie specifieke versie te ontwikkelen van hun PriceCast systeem, PriceCast Fuel, kon a2i systems ervoor zorgen dat OK op een geautomatiseerde manier dynamische prijzen kan hanteren op al hun locaties.

De stations van OK zitten verspreid door Denemarken en hebben hierdoor elk een eigen unieke markt situatie. Hierdoor is het cruciaal dat er gemakkelijk per locatie en per brandstof een andere strategie gehanteerd kan worden.

OK en a2i begonnen een pilot om het PriceCast Fuel systeem in de petrolmarkt te testen en zagen direct dat OK hun marge kon verbeteren met het gebruik van het systeem en dat zonder marktaandeel te verliezen. Vanaf hier is OK begonnen om het systeem volledig in te zetten in hun gehele netwerk.