Wat is PriceCast Fuel?

Meer dan 2.500.000 prijswijzigingen op meer dan 450 actieve locaties in Nederland

Data wordt vandaag de dag uit verschillende bronnen verzameld en daarom is “Big Data” overal om ons heen. Maar de grote vraag van dit moment is, hoe je deze verzameling aan data voor je aan het werk zet. PriceCast Fuel zorgt dankzij het speciaal ontworpen artificieel brein, de ingelezen historische data en de live feed aan data dat “Big Data” wordt omgezet naar prijsautomatisering en prijsoptimalisatie. Deze eerste stap in geautomatiseerde prijsdifferentiatie is ook de voedingsbron van de uiteindelijke hyperpersonalisatie van de prijs. “Voor iedereen een eigen prijs.”

Het perfecte systeem dat elk uur automatisch de optimale prijs berekent

Elk uur wordt de afzet van de aankomende 24 uur voorspeld. Op basis van deze voorspelling wordt de optimale prijsroute per product berekend. Deze prijsroute wordt berekend om jouw (liter)doelstellingen te behalen.

Snelle en gemakkelijke implementatie

Een integratie van artificieel systeem in de bestaande ICT omgeving kan een dure operatie zijn, welke vaak hand in hand gaan met lange integratie trajecten. Doordat BigBrother & a2i hebben gekozen om de bestaande infrastructuur te gebruiken, is de PriceCast Fuel integratie snel en gemakkelijk. Het PumpWatch platform bouwt al jaren op de stabiele integraties tussen de FuelPos, het prijzenbord en cloud applicaties (zoals PriceCast Fuel).

Elk product zijn eigen strategie en aandacht

Alle producten die worden verkocht op jouw station verdienen hun eigen aandacht. Omdat de marktwerking en prijselasticiteit bij elk product anders werkt, zijn er meerdere strategieën beschikbaar binnen de PriceCast Fuel omgeving. Door dit aanbod van verschillende strategieën is PriceCast Fuel een “Full Stack Pricing Platform”. In de basis zijn er 3 verschillende strategieën die helpen bij het bepalen van de optimale prijs: Strategic Rule Based, Restricted AI & Advanced AI.

Altijd inzicht in de performance van je station(s)

Het online dashboard zorgt ervoor dat je direct zicht hebt op alle performance indicatoren (KPI) van alle stations die geactiveerd zijn binnen PriceCast Fuel. Overal waar toegang tot het internet is, heb je eenvoudig toegang tot deze gegevens via een HTML5 browser.

Gebruik het dashboard om:

  • De performance van je station(s) te monitoren
  • De strategieën per brandstof te bepalen en bij te stellen,
  • Speciale acties instellen per station,
  • De actuele prijzen van je concurrenten te bekijken en vergelijken.