H2 concept

Optimale beveiliging en controle op je waterstofstation

Water als bron van energie

Tankstations maken een enorme transitie door. Waterstof is één van de alternatieven voor de fossiele brandstoffen zoals deze nu nog in gebruik zijn. Waterstof is een onuitputtelijke en schone brandstof die kan worden ingezet voor het voortdrijven van een voertuig. Maar het gebruik van waterstof brengt ook risico's met zich mee. Incidenten met waterstof kunnen een grote omvang hebben. Waterstof dringt vanwege het kleine molecuul bijna overal doorhen, is lichter dan lucht en tevens geurloos. Wist je dat er maar weinig energie nodig is om het gas te doen ontsteken? De wrijving van twee kledingstukken kan al voldoende zijn om deze te doen ontsteken (min. 0,02mJ). Deze eigenschappen van waterstof zorgen ervoor dat er opnieuw gekeken moet worden naar de veiligheidsstandaarden bij de implementatie van waterstof. BigBrother is de specialist op dit gebied en helpt ondernemers bij het creëren van een veilige situatie, het krijgen van de grip en controle op deze nieuwe brandstof en draagt bij aan het succesvol exploiteren!

Risicofactoren

Bij de implementatie van waterstof op een bestaand tankstation of bij de bouw van een compleet nieuw waterstof tankstation is het cruciaal om het veiligheidsplan goed onder de loep te nemen. Doordat de techniek nieuw is voor vele leveranciers & de consument heeft deze brandstof extra aandacht nodig om volledig veilig te implementeren. In de PGS35 worden een aantal risico scenario's beschreven die een mogelijk incident kunnen veroorzaken. Vanuit ons specialisme van elektronische beveiliging helpen wij ondernemers met:

Voorkomen van ongewenste personen en vandalisme in de plant

Grip & controle bij het los- en aflevermoment van waterstof

Direct zicht in de situatie bij een ESD melding (Emergency Shutdown)

Controle op de netheid en veiligheid op het station

De markt verandert, wij veranderen met de markt mee.

Door onze jarenlange ervaring in de petrol-sector en onze ambitie om altijd te verbeteren weten wij wat het vergt om hetzelfde beveiligingsniveau te leveren en deze aan te passen aan de veranderende situatie. De komst van "multi fuel" stations zorgt voor een veranderende wetgeving en noodzaak aan controle.